RECEPT IZ RESTORANA NA KANTUNU

Panirani inćuni i kelj na padelu

 Berislava Picek / Hanza Media
 

800 g očišćenih inćuna
400 g kelja
300 g krumpira
2 jaja
krušne mrvice, brašno, sol, papar, maslinovo ulje, češnjak

Rijeka, 170616.
Ponuda ribljih jela u restoranu Kantun u Rijeci.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / Hanza Media

Očišćene inćune uvaljati u brašno i zatim u jaje, na kraju u krušne mrvice. Da bi inćun bio pečen iznutra, a prezle dobile lijepu zlatnu boju, potrebno je pržiti dulje na nižoj temperaturi. Prethodno blanširani i ocijeđeni kelj zapeći u tavi na maslinovu ulju, češnjaku i papru dok ne dobije zlatnu boju. Dodati kuhani krumpir i sve izmiješati. Soliti po želji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. studeni 2024 02:18