Paprikaš sa svinjetinom i mrkvom

Težina pripreme: lagano

Vrijeme pripreme: 65 min

Broj osoba: 2-4

Sastojci

  • 500 g svinjske lopatice
  • 4 mrkve
  • 2 luka
  • 2 crvene paprike
  • sol, papar, mljevena paprika
  • peršin
  • 1 l svinjskog temeljca

Priprema

1. korak

Meso narežite na kockice brida otprilike 2 cm. Luk sitno nasjeckajte, mrkvu očistite i nerežite na tanke ploške, paprike na rezance. Na svinjskoj masti pržite luk da povene.

2. korak

Lagano ga posolite, dodajte u par navrata manje količine vode i pirjajte na laganoj vatri da omekša i počne se raspadati. Kad je dovoljno omekšao, pričekajte da sva tekućina ispari i luk se ponovo počne pržiti, pojačajte vatru i dodajte meso narezano na kockice.

3. korak

Pržite da meso promijeni boju, dodajte mrkvu i paprike, ponovo smanjite vatru i pirjajte da meso otpusti tekućinu, a mrkva i paprike omekšaju. Kad tekućina ponovo ispari, dodajte sol, papar i žlicu ili dvije crvene mljevene paprike. Volite li ljuće, stavite i ljute mljevene paprike po ukusu.

4. korak

Sve dobro promiješajte i zapržite, pa zalijte temeljcem ili vodom, toliko da pokrije sadržaj, smanjite vatru i kuhajte polupokriveno, da meso potpuno omekša, a umak se zgusne. Povremeno promiješajte i dolijevajte manje količine vode ili temeljca. Pred kraj umiješajte sjeckani peršin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. prosinac 2024 02:05