Za 4 osobe trebat će vam:
do 1 l ribljeg temeljca za podlijevanje
200 g ikre ježinca
10 zuba ježinca
150 ml bijelog vina
maslinovo ulje
2-3 režnja češnjaka
300 g špageta
100 g zrelih rajčica
Priprema:
Svježe ulovjene ježince pažljivo nožem otvorite, izvadite ikru i odvojite zube u posebnu posudu. U dubljoj tavi zagrijte maslinovo ulje i kako biste ga aromatizirali u tavu dodajte cijele režnjeve češnjaka. Kada je blago pečen, izvadite češnjak van i ubacite zube od ježinca, podlijte bijelim vinom i ribljim temeljcem te pustite da krčka dok se ne reducira umak. Povremeno promiješajte i za to vrijeme u slanoj vodi skuhajte špagete. Izvadite zube van iz tave, procijedite tjesteninu i ubacite je u tavu s umakom od ježinca. Pustite da se tjestenina ukuha i sjedini pa ubacite rajčice usitnjene na kockice. Na kraju dodajte ikru ježinca i maslinovo ulje te miješajte da se umak emulzira.
Savjet!
Birajte što tanje špagete jer je ikra nježna pa će se bolje rasporediti u jelu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....