Pašta s kozicama i špinatom

Težina pripreme: srednje

Vrijeme pripreme: 35 min

Broj osoba: 3 – 5

Sastojci

  • 500 g svježih jadranskih kozica
  • 300 g svježeg mladog špinata
  • 400 g ribe za temeljac
  • 400 g svježe tjestenine ( spaghetti ili trofie)
  • 1 stručak peržin
  • 3 režanj češnjaka
  • 1 kom grincajg
  • 175 ml bijelo vino

Priprema

1. korak

Kozice očistiti, a od ostataka od čišćenja kozica, povrća i sitne ribe skuhati temeljac. Temeljac procijediti. Kratko popržiti kozice na maslinovom ulju, češnjaku i peršinu, dodati koncentrat rajčice i mrvice. Podliti bijelim vinom. Kad alkohol ishlapi dodavati temeljca dok se dobije zadovoljavajuća gustoća. Kuhati 3-4 minute. Nakon toga dodati narezani špinat i tjesteninu prethodno skuhanu u temeljcu. Sve dobro promiješati i servirati nakon što se 5 minuta sve dobro prožme. Po želji jelo može biti lagano ljuto ako se koristi čili papričica. Ostatak temeljca sa komadićima ribe i povrća može se servirati kao juha.

Jadranske kozice i špinat sjajno se slažu!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. prosinac 2025 19:39