RECEPT OBRE HRANE

Pašteta od pilećih jetrica s curryjem

 Berislava Picek / CROPIX
 

6 dag maslaca
1 glavica luka
250 g pilećih jetrica
1 žlica curryja
100 ml pileće juhe
2 tvrdo kuhana jajeta
sol
papar
malo mljevene ljute crvene paprike

Zagreb, 211117.
Jela za zimska blagdanska druzenja pripremile su Mateja Domitrovic, Suncana Barusic, a prostor i stol je stilizirala Slavica Sagolj.
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Picek / CROPIX

U tavi na maslacu prepržiti nasjeckani luk pa kad postane staklast, dodati jetra očišćena od žilica i narezana na komadiće. Dobro propirjati, dodati malo curryja, zaliti juhom, još pirjati pet minuta i ostaviti sa strane da se malo ohladi. Potom staviti u blender, dodati jaja, začine i sve dobro izmiksati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. prosinac 2024 11:46