Patka s mlincima i zelenom salatom

Težina pripreme: lagano

Vrijeme pripreme: 150 min

Broj osoba: 6 – 8

Sastojci

  • oko 2 kg patke
  • 1/2 kg mlinaca
  • svinjska mast
  • sol

Priprema

1. korak

Patku natrljati solju izvana i iznutra i svinjskom mašću izvana. Vrhove krila, vrat i masnoću iz patke odvojiti pa staviti u isti protvan s patkom.

2. korak

Patku staviti u pećnicu na 230°C, prsima okrenutu prema gore. Svako malo je podlijevati s vlastitom masnoćom. Peći oko dva i pol sata.

3. korak

Pola sata prije kraja iz pleha izvaditi komadiće vrata i čvarke od patke. Staviti ih u lonac i preliti s pola litre juhe ili vode, dodati još pola tanko narezanog krumpira (za gustoću) pa kuhati pol sata.

4. korak

Mlince natrgati pa preliti vrelom slanom vodom. Deset minuta prije nego je patka gotova iz pleha se ocijedi masnoća, ostavi se samo malo i dodaju se mlinci koji se zaliju procijeđenim umakom od vrata i krilaca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. prosinac 2024 19:02