Patka u umaku od naranče

Jednostavan recept za patku u umaku od naranče.

Težina pripreme: lagano

Vrijeme pripreme: 40 min

Broj osoba: 1

Sastojci

  • 180 ml soka od naranče, plus dvije žlice
  • 180 ml pilećeg temeljca
  • 237 g marmelade od naranče
  • 1 žlica kukuruznog škroba (gustin)
  • 4 komada pačjih prsa
  • 1 žlica crvene paprike

Priprema

1. korak

Za umak: U malom loncu pomiješajte sok od naranče, pileći temeljac i marmeladu od naranče. Pustite neka proključa na visokoj vatri, a zatim snizite temperaturu vatre te kuhajte još 15 minuta. Ako je smjesa prerijetka dodajte žlicu kukuruznog škroba koji prethodno pomiješate sa dvije žlice soka od naranče u maloj šalici kako ne bi nastale grudice. Dodajte smjesu od kukuruznog škroba i soka od naranče u umak i pustite da opet proključa. Umak za posluživanje mora biti topao.

2. korak

Dok se umak krčka, zagrijte tavu za pečenje na srednje visoku temperaturu. Patku s obje strane pospite crvenom paprikom. Pecite sa obje strane dok ne bude pečena. Polijte topao umak preko pačjih prsa i poslužite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. prosinac 2024 20:22