Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 40 min
Broj osoba: 1
Sastojci
- 180 ml soka od naranče, plus dvije žlice
- 180 ml pilećeg temeljca
- 237 g marmelade od naranče
- 1 žlica kukuruznog škroba (gustin)
- 4 komada pačjih prsa
- 1 žlica crvene paprike
Priprema
1. korak
Za umak: U malom loncu pomiješajte sok od naranče, pileći temeljac i marmeladu od naranče. Pustite neka proključa na visokoj vatri, a zatim snizite temperaturu vatre te kuhajte još 15 minuta. Ako je smjesa prerijetka dodajte žlicu kukuruznog škroba koji prethodno pomiješate sa dvije žlice soka od naranče u maloj šalici kako ne bi nastale grudice. Dodajte smjesu od kukuruznog škroba i soka od naranče u umak i pustite da opet proključa. Umak za posluživanje mora biti topao.
2. korak
Dok se umak krčka, zagrijte tavu za pečenje na srednje visoku temperaturu. Patku s obje strane pospite crvenom paprikom. Pecite sa obje strane dok ne bude pečena. Polijte topao umak preko pačjih prsa i poslužite.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....