Sastojci:
Za tijesto:
2 jaja 100 ml ulja 100 ml vode 75 g (4 žlice) meda ili 75 g (5 žlica) šećera ili 75 g (6 žlica) agavinog sirupa 300 g Dolcela mješavine u prahu za tijesto |
Za preljev okus limun:
5 žlica (50 ml) tople vode 70 g šećera u prahu 100 g Dolcela mješavine u prahu za pripremu preljeva okus limun |
Priprema:
Mješavinu za tijesto uspite u posudu i dodajte med, jaja, ulje i vodu te miješajte električnom miješalicom dok ne dobijete glatku smjesu (2-3 minute/ maksimalna brzina). U 24 mini kalupa, koje ste prethodno posložili na pladanj za pečenje, žlicom ravnomjerno raspodijelite tijesto tako da kalupi budu ispunjeni gotovo do vrha. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C 18-20 minuta. Za preljev, u prikladnu posudu stavite mješavinu za preljev i 100 g šećera u prahu i promiješajte. Dodajte 5 žlica (50 ml) vrele vode te žlicom dobro izmiješajte. Prelijte ili ukrasite prema želji po pečenim, ohlađenim mini muffinsima.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....