Sastojci:
Svijetli biskvit:
2 jaja 5 žlica (50 ml) ulja 8 žlica (80 ml) mlijeka 2 žlice (40 g) meda ili 4 žlice (60 g) šećera ili 4 žlice (40 g) agavinog sirupa 126 g Dolcela mješavine u prahu za pripremu svijetlog biskvita |
Tamni biskvit:
2 jaja 5 žlica (50 ml) ulja 8 žlica (80 ml) mlijeka 2 žlice (40 g) meda ili 4 žlice (60 g) šećera ili 4 žlice (40 g) agavinog sirupa 124 g Dolcela mješavine u prahu za pripremu tamnog biskvita |
Čokoladni preljev:
5 žlica (50 ml) vode 80 g Dolcela mješavine u prahu za pripremu čokoladnog preljeva |
Priprema:
Električnom miješalicom miješajte sve sastojke za svijetli biskvit dok se ne dobije glatka smjesa (2-3 minuta/maksimalna brzina). Ulijte pripremljenu smjesu u namašćen kalup. Isto ponovite s tamnim biskvitom te nanesite pripremljenu smjesu preko svijetlog biskvita. Pomoću žlice lagano izmiješajte smjese u kalupu kako bi pečeni kolač imao mramorni izgled. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva Celzijevih oko 30-35 minuta (uvjete pečenja prilagodite karakteristikama svoje pećnice). U posudu za zagrijavanje usipajte sadržaj vrećice za čokoladni preljev, dodajte vodu i lagano zagrijte 2 minute uz miješanje dok se sastojci ne rastope i povežu. Ostavite 3-4 minute neka se čokoladni preljev malo stisne. Prelijte preko pečenog i ohlađenog mramornog kuglofa.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....