PROMO

PEČEMO KOLAČE ZA 30 MINUTA: Piña colada kolač

 Neja Markičević / HANZA MEDIA
Recepti gotovi u trenu za koje ćete zaprljati samo jednu posudu!

Sastojci:

Biskvit:

4 jaja
19 žlica (190 ml) mlijeka
12 žlica (120 ml) ulja
5 žlica (100 g) meda ili 6 žlica (100 g) šećera ili 8 žlica (100 g) agavinog sirupa
300 g Dolcela mješavine u prahu za pripremu biskvita

Preljev:

5 žlica (50 ml) vrele vode
100 g šećera u prahu
100 g Dolcela mješavine u prahu za pripremu preljeva okus ananas

Zagreb, 241018. 
Dolcela kolaci.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markičević / HANZA MEDIA

Priprema:

U prikladnu posudu stavite med, jaja, mlijeko, ulje i mješavinu za biskvit te miješajte električnom miješalicom dok ne dobijete glatku smjesu (2-3 minute/maksimalna brzine). Ulijte u kalup (veličina 30 cmx18 cm) i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 Celzijevih stupnjeva oko 27 minuta (uvjete pečenja prilagodite karakteristikama svoje pećnice). U prikladnu posudu stavite mješavinu za preljev i 100 g šećera u prahu i promiješajte. Dodajte vrelu vodu te žlicom dobro izmiješajte. Prelijte i ravnomjerno rasporedite po pečenom, ohlađenom biskvitu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. studeni 2024 15:37