SALATA ZA RUČAK

Pečena buča puna je okusa, spojite je s omiljenim dodacima i napravite zasitnu salatu

 Deposit Photos/
Da od salate ne morate ostati gladni dokaz je i ovaj spoj buče, tikvice i kvinoje

Trebat će vam:

1 srednja muškatna tikva

1 veća tikvice

2-3 žlice maslinova ulja

sol i papar

začinska mješavina po želji

120 g kvinoje

2 žlice limunova soka

vezica svježeg korijandera

Priprema:

Tikvu ogulite, očistite od sjemenki i izrežite na kockice od 2,5 cm. Tikvicu također narežite na kockice. Začinite povrće uljem, soli, paprom i omiljenom začinskom mješavinom. Stavite ga na lim za pečenje prekriven papirom za pečenje i prebacite u zagrijanu pećnicu na 200°C. Pecite do 25 minuta odnosno dok ne omekša i malo se ne zapeče. Na pola pečenja promiješajte. Kvinoju isperite i skuhajte po uputama na pakiranju. Pečeno povrće prebacite u posudu, dodajte kvinoju, limunov sok, usitnjeni korijandar i dobro promiješajte. Poslužite uz ljuti umak po izboru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. studeni 2024 22:39