Trebat će vam:
1 srednja muškatna tikva
1 veća tikvice
2-3 žlice maslinova ulja
sol i papar
začinska mješavina po želji
120 g kvinoje
2 žlice limunova soka
vezica svježeg korijandera
Priprema:
Tikvu ogulite, očistite od sjemenki i izrežite na kockice od 2,5 cm. Tikvicu također narežite na kockice. Začinite povrće uljem, soli, paprom i omiljenom začinskom mješavinom. Stavite ga na lim za pečenje prekriven papirom za pečenje i prebacite u zagrijanu pećnicu na 200°C. Pecite do 25 minuta odnosno dok ne omekša i malo se ne zapeče. Na pola pečenja promiješajte. Kvinoju isperite i skuhajte po uputama na pakiranju. Pečeno povrće prebacite u posudu, dodajte kvinoju, limunov sok, usitnjeni korijandar i dobro promiješajte. Poslužite uz ljuti umak po izboru.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....