Trebat će vam:
4 komada pilećih prsa
Sol i papar po ukusu
1 žličica dimljene paprike
2 žlice maslinovog ulja
200 g svježih šampinjona, narezanih na ploške
150 g sjeckane pancete ili slanine
200 g naribanog sira (mozzarella ili cheddar)
200 ml vrhnja za kuhanje ili kiselo vrhnje s malo soli, papra i vode (dobro pomiješano)
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Pileća prsa posolite, popaprite i pospite dimljenom paprikom. U velikoj tavi zagrijte maslinovo ulje i pecite pileća prsa dvije-tri minute sa svake strane dok ne poprime zlatnu boju. U istoj tavi pirjajte pancetu dok ne postane hrskava. Dodajte šampinjone i pirjajte dok ne omekšaju, oko 5 minuta. U vatrostalnu posudu složite pileća prsa. Na svako meso rasporedite pirjane gljive i pancetu. Prelijte vrhnjem i pospite naribanim sirom. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 20-25 minuta dok sir ne postane zlatno smeđ i piletina ne bude potpuno pečena. Poslužite toplo uz prilog poput pire krumpira, riže ili zelene salate.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....