KLASIK

Pečena pileća prsa sa sirom, gljivama i slaninom, ručak koji nitko za stolom ne odbija

 Alleko/Getty Images
Spojite omiljene sastojke, prebacite sve zajedno u posudu za pečenje pa napravite slasni ručak bez previše kompliciranja

Trebat će vam:

4 komada pilećih prsa

Sol i papar po ukusu

1 žličica dimljene paprike

2 žlice maslinovog ulja

200 g svježih šampinjona, narezanih na ploške

150 g sjeckane pancete ili slanine

200 g naribanog sira (mozzarella ili cheddar)

200 ml vrhnja za kuhanje ili kiselo vrhnje s malo soli, papra i vode (dobro pomiješano)

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Pileća prsa posolite, popaprite i pospite dimljenom paprikom. U velikoj tavi zagrijte maslinovo ulje i pecite pileća prsa dvije-tri minute sa svake strane dok ne poprime zlatnu boju. U istoj tavi pirjajte pancetu dok ne postane hrskava. Dodajte šampinjone i pirjajte dok ne omekšaju, oko 5 minuta. U vatrostalnu posudu složite pileća prsa. Na svako meso rasporedite pirjane gljive i pancetu. Prelijte vrhnjem i pospite naribanim sirom. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 20-25 minuta dok sir ne postane zlatno smeđ i piletina ne bude potpuno pečena. Poslužite toplo uz prilog poput pire krumpira, riže ili zelene salate.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. prosinac 2024 06:22