Trebat će vam:
1 kg piletine (komadi s kostima)
200 g šampinjona
2 luka
3 mrkve
1 komad celera
4 režnja češnjaka
2 lovorova lista
2 žličice timijana
300 ml crnog vina
100 ml temeljca
20 g maslaca
10 g brašna
Sol i papar
Priprema:
U većoj posudi najprije dobro zagrijte ulje. Na ulju zatim sa svih strana zapecite komade piletine, dodajte i luk, mrkvu i celer koji ste narezali na veće komade. Ubacite i cijele režnjeve češnjaka. Pustite da poprime boju pa dodajte lovorov list, timijan, sol i papar i prelijte vinom. Krčkajte 10-ak minuta, dok alkohol ne ispari. Dodajte temeljac, poklopite i prebacite u pećnicu na 170 stupnjeva. Pecite jedan i pol sat. Za to vrijeme očistite gljive i nasjeckajte ih pa ih kratko pirjajte na malo maslinova ulja ili maslaca. Otopite 20 g maslaca i pomiješajte ga s brašnom. Miješajte dok ne dobijete pastu. Nakon sat vremena, piletinu izvadite iz pećnice i vratite na štednjak. Meso izvadite iz posude i u umak umiješajte pastu od maslaca i brašna. Miješajte dok ne dobijete svileni umak. Dodajte gljive i vratite piletinu, sve dobro promiješajte, prema želji dodatno začinite i poslužite uz prilog po želji.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....