![33746561](https://static.jutarnji.hr/images/slike/2024/06/09/k_33746561_640.jpg)
Trebat će vam:
4 šljuke (1 po osobi)
400 g dimljenog hamburgera
rajčica
paprika
luk
začini (sol, papar, crvena paprika)
ružmarin
1,5 dl crnog vina
400 g hajdine kaša
100 g sušenih vrganja
temeljac od povrća i šljuke
Priprema:
Očišćenu šljuku (s glavom) začinite i omotajte tankim trakama dimljenog hamburgera. Svježe povrće narežite na trakice i stavite u posudu za pečenje zajedno sa šljukom. Pecite u pećnici na 175 stupnjeva 40 minuta, podlijevajući crnim vinom.
Sitno nasjeckani luk pirjajte do zlatno-žute boje, dodajte vrganje i sve zajedno pirjajte podlijevajući temeljcem od povrća. Kad vrganji omekšaju, dodajte hajdinu kašu i začinite, te sve nastavite pirjati podlijevajući temeljcem 15 - 20 minuta. Kad je kaša gotova, na nju položite pečenu šljuku i poslužite.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....