SEZONSKI SENDVIČ

Pečene paprike u novoj ulozi: Ovaj spoj s humusom i fetom u lješnjacima poželjet ćete ponoviti

 Marko Miscevic/Cropix/Cropix
Ne možete pogriješiti s kombinacijom sourdough kruha, aromatične pečene paprike, slanog feta sira s lješnjacima i humusa s artičokama

Trebat će vam:

4 kriške sourdough ili klasičnog raženog kruha
3-4 velike crvene paprike
200 g feta sira u komadu
50 g lješnjaka
50 g sezama
1 žlica meda
1 konzerva slanutka
1 glavica češnjaka
3 artičoke marinirane u maslinovom ulju
3 žlice ulja od artičoka
2 žličice limunova soka
prstohvat kumina
1 velika žlica tahinija
1 žličica ulja s čilijem po želji
2 žlice maslinova ulja za humus
voda po potrebi
sol i papar
1 kisela zelena jabuka

Priprema:

Oprane i osušene crvene paprike posložite na lim prekriven papirom za pečenje. Pećnicu zagrijte na 200 °C. Ubacite paprike i pecite oko 15 minuta dok na pojedinim dijelovima ne pocrne. Preokrenite i pustite da se peku još 10 minuta. Kada su gotove, stavite ih u posudu s poklopcem, poklopite i pustite da odstoje desetak minuta pa s njih skinite kožu. Glavici češnjaka odrežite vrh, nakapajte je maslinovim uljem i zamotajte u foliju pa je također ubacite u pećnicu kad i paprike. Pecite 30 minuta dok ne omekša. Pustite da se ohladi pa iz nje istisnite češnjak. Humus napravite tako da u blender ubacite slanutak, tahini, limunov sok, artičoke i ulje iz artičoka, još maslinovog ulja, čili ulje po želji, kumin, sol, papar, očišćeni pečeni češnjak i vode po potrebi. Blendajte dok ne dobijete namaz. Feta sir narežite na prutiće, uvaljajte ga u usitnjeni lješnjak i sezam i pecite ga na grill tavi na malo ulja jednu minutu sa svake strane. Kada je gotov, prelijte ga s malo meda. Sendvič složite tako da kruh najprije premažete humusom, na humus stavite pečene paprike i na tanke ploške narezanu svježu zelenu jabuku, dodajte feta sir, preklopite i poslužite.

image
Marko Miscevic/Cropix/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. prosinac 2024 12:44