Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 30 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 16 srdela
- 5 glavica luka, narezanog na kolutiće
- 1 čajna žlica smeđeg šećera
- 1 dl bijelog vinskog octa
- grančica ružmarina
- malo maslinova ulja
- 1 šaka grožđica, kratko namočenih u vruću vodu
- 1 jušna žlica kapara
Priprema
1. korak
Srdelama odstranite glavu i očistite unutrašnjost. Prstima ili nožem zarežite meso gdje se veže za kost, s donje i gornje strane, a zatim odstranite kost. Dobro ih osušite na kuhinjskom papiru, zatim uljem namažite stranu gdje im je koža te na vrućoj tavi pecite s kožom prema dolje. Kad meso posvijetli, srdele stavite po strani.
2. korak
U drugoj tavici zagrijte maslinovo ulje, dodajte luk i šećer te pirjajte dok luk ne omekša. Dodajte grančicu ružmarina, grožđice i ocat pa kuhajte na laganoj vatri još minutu. Kad se luk ohladi, prelijte njime sardine (možete ga ostaviti preko noći u hladnjaku).
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....