Pečene srdele s lukom

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 30 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 16 srdela
  • 5 glavica luka, narezanog na kolutiće
  • 1 čajna žlica smeđeg šećera
  • 1 dl bijelog vinskog octa
  • grančica ružmarina
  • malo maslinova ulja
  • 1 šaka grožđica, kratko namočenih u vruću vodu
  • 1 jušna žlica kapara

Priprema

1. korak

Srdelama odstranite glavu i očistite unutrašnjost. Prstima ili nožem zarežite meso gdje se veže za kost, s donje i gornje strane, a zatim odstranite kost. Dobro ih osušite na kuhinjskom papiru, zatim uljem namažite stranu gdje im je koža te na vrućoj tavi pecite s kožom prema dolje. Kad meso posvijetli, srdele stavite po strani.

2. korak

U drugoj tavici zagrijte maslinovo ulje, dodajte luk i šećer te pirjajte dok luk ne omekša. Dodajte grančicu ružmarina, grožđice i ocat pa kuhajte na laganoj vatri još minutu. Kad se luk ohladi, prelijte njime sardine (možete ga ostaviti preko noći u hladnjaku).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. studeni 2024 05:15