Na otočiću Jerolimu poznati zagrebački ugostitelj Marin Medak stvara novu gastronomsku oazu koja je spoj dalmatinske i japanske kuhinje, a samo za čitatelje Dobre hrane donosi recept za ribu pečenu posebnom tehnikom. Na linku u nastavku možete vidjeti fenomenalno utočište vlasnika Rougemarina.
Riba sa salsom od rajčice
riba prema želji (npr. brancin)
maslinovo ulje
sol
grančica ružmarina
Za salsu od rajčica:
žute cherry rajčice
narančaste cherry rajčice
crvene cherry rajčice
češnjak
ljutika
peršinov list
sok limuna
maslinovo ulje
mladi luk
Priprema:
Miješajte brzo sok limuna i maslinovo ulje dok ne dobijete emulziju. Sve sastojke za salsu usitnite i pomiješajte s emulzijom. Ribu očistite i filetirajte tako da izvadite središnju, rebrene i bočne kosti. Ostavite kosti oko obrazina, leđne peraje i rep.
Rastvorite ribu na "butterfly", premažite maslinovim uljem, posolite i na jakoj vatri roštilja (ili tavi), ovisno o veličini i debljini ribe, pecite 3-6 minuta, i to samo na jednoj strani, kožom prema dolje. Dok se riba peče, gornju stranu premazujte maslinovim uljem i grančicom ružmarina. Servirajte ribu tako da hrskava kožica bude okrenuta prema gore, a sočno meso prema dolje.
Salsu servirajte oko ribe.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....