Pečeni buncek sa zeljem

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 125 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 2 manja bunceka
  • sol
  • 2 jušne žlice bijelog vinskog octa
  • 1 manja glavica luka
  • 1 velika glavica crvenog zelja, narezanog
  • 0,5 dcl crvenog suhog vina
  • 3 jušne žlice aceta balsamica
  • 1 list lovora
  • 2 čajne žlice smeđeg šećera
  • prstohvat mljevenog kima
  • sol, papar

Priprema

1. korak

Bunceke dobro posolite pa svaki namažite žlicom octa i stavite u pleh za pecenje.

Pecite ih sat i pol na 160 stupnjeva, s time da na donju plohu pecnice stavite posudu s

vodom.

2. korak

Nakon sat i pol izvadite posudu s vodom, pojacajte na 200 stupnjeva i pecite još pola sata. Kad su gotovi, pokrijte ih folijom i ostavite desetak minuta da odleže.

3. korak

U meuvremenu, u širokoj zdjeli na malo maslinova ulja propirjajte luk i zelje, a kad

omekšaju dodajte vino, aceto balasamico, lovorov list, šecer i kim. Kuhajte na laganoj

vatri poklopljeno, oko pola sata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. studeni 2024 20:51