Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 125 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 2 manja bunceka
- sol
- 2 jušne žlice bijelog vinskog octa
- 1 manja glavica luka
- 1 velika glavica crvenog zelja, narezanog
- 0,5 dcl crvenog suhog vina
- 3 jušne žlice aceta balsamica
- 1 list lovora
- 2 čajne žlice smeđeg šećera
- prstohvat mljevenog kima
- sol, papar
Priprema
1. korak
Bunceke dobro posolite pa svaki namažite žlicom octa i stavite u pleh za pecenje.
Pecite ih sat i pol na 160 stupnjeva, s time da na donju plohu pecnice stavite posudu s
vodom.
2. korak
Nakon sat i pol izvadite posudu s vodom, pojacajte na 200 stupnjeva i pecite još pola sata. Kad su gotovi, pokrijte ih folijom i ostavite desetak minuta da odleže.
3. korak
U meuvremenu, u širokoj zdjeli na malo maslinova ulja propirjajte luk i zelje, a kad
omekšaju dodajte vino, aceto balasamico, lovorov list, šecer i kim. Kuhajte na laganoj
vatri poklopljeno, oko pola sata.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....