BLAGDANSKI RUČAK

Pečeni janjeći but s narančom i ružmarinom poslužite uz ovu sjajnu salatu od komorača

 Berislava Picek/Cropix/
Slasnoj pečenoj janjetini dodajte neobičan prilog pa uživajte u sezonskim okusima upakiran u blagdansko ruho

Trebat će vam:

janjeći but
maslinovo ulje
češnjak
sol i papar
ružmarin
povrtni temeljac
naranče

Za salatu:

2 komorača
sol i papar
sok naranče
maslinovo ulje

Priprema:

Pripremite marinadu za janjetinu tako što ćete pomiješati maslinovo ulje s nasjeckanim češnjakom i ružmarinom. Meso začinite solju i paprom. Mješavinu maslinova ulja, češnjaka i ružmarina utrljajte u meso i pustite da meso odstoji sat vremena. Marinirano meso stavite u pekač i stavite u zagrijanu pećnicu. Mesu dodajte povrtnog temeljca i pecite oko dva sata na temperaturi od 180 °C, uz povremeno podlijevanje mesa sokovima koji nastaju pečenjem. Pred kraj povisite temperaturu da vam se zapeče korica.
Dok se meso peče, pripremite salatu. Komorač narežite na sitne rezance, začinite maslinovim uljem, solju i paprom. Na kraju dodajte sok jedne naranče i dobro promiješajte salatu. Pustite da malo odstoji prije serviranja. Naranče narežite na četvrtine. Stavite na zagrijanu grill tavu i lagano ispecite sa svih strana. Servirajte uz janjetinu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. prosinac 2024 23:19