PROBAJ OVO

Pečeni pa punjeni patlidžan odlična je ideja za ručak za dva dana, ukusan je i kad se ohladi

 Nerudol/Getty Images
Patlidžan smo ovog puta odlučili napuniti bulgurom, slanutkom i začinima koji će ga učiniti još zanimljivijim

Trebat će vam:

4 patlidžana

200 g bulgura

400 ml temeljca od povrća

1 crveni luk

100 g slanutka

1 žlica korijandera

1 režanj češnjaka

komad svježeg đumbira od 2 centimetra

2 žličice soja umaka

2 žlice maslinovog ulja

2 žlice lišća peršina

sok od 1 limuna

200 g fete

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 200°C. Patlidžane poslažite u lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Kožu izbodite vilicom na nekoliko mjesta pa pecite 20 minuta. Izvadite iz pećnice, ostavite da se malo ohlade, a zatim zarežite svaki patlidžan i izvadite otprilike polovicu mesa u zdjelu. Ostavite ga sa strane. U zasebnoj posudi za pečenje pomiješajte bulgur pšenicu, temeljac i pola crvenog luka i u pećnici kuhajte 25 minuta ili dok bulgur ne postane rahli i ne upije sav temeljac. Izvadite iz pećnice i ostavite sa strane da se malo ohladi, zatim tome dodajte meso patlidžana, slanutak, korijander, češnjak, đumbir, sojin umak i maslinovo ulje i promiješajte da se sjedini. Žlicom dodajte mješavinu bulgur pšenice u patlidžane i vratite u pećnicu da se peku još 10-15 minuta. Izvadite iz pećnice i pokapajte sokom od limuna i izmrvite fetu. Po vrhu pospite sačuvani luk i peršin i odmah poslužite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. prosinac 2024 01:19