Trebat će vam:
2 - 3 srednja patlidžana
maslinovo ulje
četvrt žličice kumina
četvrt žličice korijandra u prahu
1 žličica soli
1 limun
1 kuhana cikla
50 g tahinija
60 g grčkog jogurta
sok pola od limuna
1 režanj češnjaka
pola žličice paprike
prstohvat kajenske paprike
četvrt žličice soli
2 - 3 žlice vode
šaka oraha
peršin za posipanje
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200 °C i patlidžan koji ste uzduž razrezali na polovice stavite na lim za pečenje. Nožem zarežite dijagonalne proreze u mesu, ali ne kroz kožu, i premažite patlidžan maslinovim uljem. Začinite patlidžan kuminom, korijandrom, soli i na vrh stavite tanko narezane ploške limuna. Pecite patlidžan oko 40 minuta dok ne omekša i lako se može probosti vilicom. Dok se patlidžan peče, napravite tahini umak. U blender dodajte tahini, jogurt, limunov sok, ciklu, češnjak, papriku, kajensku papriku i sol pa miksajte dok smjesa ne postane glatka. Dodajte vodu da razrijedite umak jer bi trebao biti dovoljno rijedak da se žlicom prelije preko patlidžana. Kada je patlidžan pečen, prelijte ga umakom i na vrh stavite grubo usitnjeni orah, peršin i još jednu kapljicu maslinova ulja.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....