Peneti ili špageti s bakalarom i pancetom

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 30 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 400 g peneta ili špageta
  • 400 g svježeg ili smrznutog bakalara/oslića
  • 6 feta pancete ili domaće slanine
  • 1,5 dcl suhog bijelog vina
  • 4 žlice maslinova ulja
  • 1 žlica svježeg sjeckanog peršina
  • sol i prstohvat čilija u prahu
  • 1 žlica ukiseljenih kapara

Priprema

1. korak

Skuhajte penete ili špagete u vreloj posoljenoj vodi pa ih ocijedite, nakapajte s malo ulja i stavite sa strane. U međuvremenu u dubljoj tavi (ili woku) na malo maslinova ulja propirjajte zajedno sitno rezane komade bakalara (koji ste prethodno odmrznuli u čistom moru) i pancetu/slaninu na kockice pa čim je panceta počela cakliti, kapare i podlijte bijelim vinom.

2. korak

Po volji još malo i oprezno posolite i dodajte čili pa kad se tekućina reducirala na pola, dodajte tijesto. Miješajte i držite na laganoj vatri minutu-dvije da se tijesto i umak prožmu pa služite toplo posuto svježe narezanim peršinom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. studeni 2024 22:16