Trebat će vam:
Za tijesto:
4 jaja
1 šalica ulja
1 šalica glatkog brašna
1/4 šalice mlijeka
1 1/4 šalice mljevenog rogača
4 jabuke srednje veličine (naribane)
prašak za pecivo
2 vanilin šećera
žličica cimeta
Za ukrašavanje:
100 g čokolade za kuhanje
50 ml ruma
100 g bijele čokolade
100 g ruby čokolade
Priprema:
Šalica kojom ćete mjeriti sastojke ne smije biti veća od 150 ml. Ista šalica je mjera za sve sastojke. Od navedenih sastojaka umutite smjesu, stavite u oblik za pečenje i pecite 20 minuta na 180 °C. Pečeni biskvit ostavite da se dobro ohladi pa ga izrežite u što manje kockice i stavite u posudu za miješanje. Otopite tamnu čokoladu za kuhanje i dodajte je biskvitu pa lagano izmiješate. Dodajte rum i sve sastojke sjedinite. Žličicom uzmite tijesto i rukama oblikujte kuglice. Stavite ih kratko u hladnjak dok na pari ne otopite bijelu i ruby čokoladu. Kuglice od tijesta uronite u čokoladu i stavite na pladanj da se čokolada stisne pa poslužite.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....