Trebat će vam:
Za biskvit:
4 jaja
4 žlice šećera
6 žlica mljevenog rogača
1 žlica mlake vode
pola praška za pecivo
Za kremu:
500 ml mlijeka
5 žlica glatkog brašna
130 g omekšalog maslaca
50 g šećera u prahu
2 vanilin šećera
korica jednog limuna
žličica ekstrakta od malina
Priprema:
U posudu za miksanje stavite jaja i šećer i dobro izmiješajte. Dodajte mlaku vodu. Dodajte mljeveni rogač i prašak za pecivo. Stavite u oblik za pečenje veličine 25 x 40 cm, koji ste prethodno obložili papirom za pečenje. Stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180 °C oko 15 do 18 minuta. Pečeni biskvit odmah zarolajte i pustite da se ohladi. Dok se biskvit hladi pripremite kremu. U posudu za kuhanje stavite mlijeko i brašno i skuhajte kremu. U hladno dodajte omekšali maslac, obje vrste šećera, koricu limuna i ekstrakt od malina. Ako želite jaču boju, dodajte više. Ohlađeni biskvit lagano odmotajte, namažite ga pripremljenom kremom i sve ponovno zamotajte. Površinu rolade ukrasite kremom po želji.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....