CHIARIN TANJURIĆ

PETNAEST MINUTNA JELA ZA VAŠE NAJMLAĐE: Kus kus s piletinom i povrćem

S pominjala sam ljudima oko sebe kako će mi tema iduće kolumne biti 15-minutna jela, na što su svi izuzetno pozitivno reagirali jer im nije bilo jasno kako se potpuni i hranjivi obrok može napraviti tako brzo, a da nije obična salata.

150 g pilećih prsa
pola veće crvene paprike
1 veća mrkva
1 veći mladi luk
pola žličice češnjaka u granulama
malo maslinova ulja
sol i papar
1 kockica maslaca
110 g kuskusa
250 ml vode
malo svježeg peršinova lista

Piletinu narežite na manje kockice. Mrkvu narežite na tanke štapiće, luk na kolutiće rezane ukoso, papriku na kockice. Na dobro zagrijanoj tavi na malo maslinova ulja popržite meso oko 5 minuta da dobije boju sa svih strana. Dodajte povrće i češnjak u granulama te pržite sve skupa još kratko. Zatim ulijte vodu i stavite maslac, pričekajte da tekućina zakuha, pa s njom prelijte suhi kuskus i poklopite da nabubri oko 5 minuta. Servirajte sa svježe sjeckanim peršinom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. prosinac 2024 10:00