![Ilustrativna fotografija](https://static.jutarnji.hr/images/slike/2025/01/27/k_36128170_640.jpg)
250 g fileta lososa
100 g graška
100 g brokule
100 g šparoga
200 g integralne tjestenine
malo maslinova ulja
začini po želji: češnjak, origano, ružmarin, peršin, bosiljak, sušeni luk
“Umak”:
3 žlice krem sira ili 3 žlice mascarpone sira ili 2 kockice maslaca + 4 žlice ribanog parmezana
![](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2019/6/17/13/1.jpg)
Stavite kuhati tjesteninu, losos i grašak. Nakon 5 minuta dodajte očišćenu i narezanu brokulu i šparoge. Procijedite sve kada je tjestenina kuhana al dente, u lončić dodajte krem sir ili mascarpone, pa ga malo rastopite sa začinima po želji (npr. češnjak u granulama, sušeni medvjeđi luk, origano) i umiješajte skuhane sastojke, s time da ste ribu natrgali na manje komade. Servirajte s maslinovim uljem i ribanim parmezanom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....