Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 60 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 400 g telećeg buta
- 100 g sira edamca
- 50 g ribanog parmezana
- 2 jaja
- oštro brašno
- 300 g špageta
- 200 ml pelata
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1 manja glavica luka
- 1 manja mrkva
- sol
- šećer
- papar
- ulje za prženje
Priprema
1. korak
U dubljoj posudi na malo maslinovog ulja desetak minuta pirjati na kockice izrezanu mrkvu i luk, žličicu šećera i soli. Nakon toga dodati pelate i 100 ml vode te kuhati 45 minuta. Na kraju sve dobro usitniti štapnim mikserom dok se ne dobije fini kremasti umak.
2. korak
Od komada teletine izrezati odreske suprotno od smjera vlakna. Sir edamac naribati na najfiniju stranu ribeža te pomiješati s parmezanom i malo oštrog brašna. U razmućena jaja dodati dvije žlice vode, sol i papar.
3. korak
Tanko istučene odreske panirati u oštrom brašnu, smjesi od jaja te u naribanom siru. Na teflonskoj tavi na malo ulja za prženje (2 mm) ispržiti odreske dok sir ne postane hrskav. Istovremeno skuhati špagete al dente. Špagete pomiješati s umakom od rajčice i na njih servirati piccatu (teleće odreske).
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....