ZABORAVLJENI KLASIK

Pileća jetrica s kremastom palentom za brz i jednostavan ručak usred tjedna

 From_my_point_of_view/
Kombinaciji možete dodati i salatu po želji, primjerice ciklu ili zdjelu zelene salate

Trebat će vam:

400 g pilećih jetrica

1 luk

3 režnja češnjaka

1 žličica timijana

1 žlica maslaca za jetrica

100 ml crnog vina

palenta

voda

2 žlice maslaca za palentu

3 žlice ribanog parmezana ili drugog sira po želji

sol i papar

maslinovo ulje

Priprema:

Na malo ulja i žlici maslaca najprije pirjajte luk. Pustite da povene. Dodajte češnjak pa pirjajte još kratko, a zatim dodajte timijan i jetrica. Pustite da se zapeku sa svih strana. Dodajte vino. Pirjajte još 10-ak minuta pa maknite s vatre. Posolite ih tek na kraju. Palentu skuhajte u slanoj vrućoj vodi. Kada je pri kraju, dodajte dvije žlice maslaca i sir pa još kratko miješajte i dodatno začinite. Poslužite s jetricom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. prosinac 2024 19:14