Trebat će vam:
800 g pilećih krilca
Za marinadu:
4 - 5 žlica maslinova ulja
3 žlice javorova sirupa
25 g smeđeg šećera
50 ml crvenog vina
1 žlica balzamičnog octa
1 žlica rižina octa
50 g otopljenog maslaca
prstohvat suhog origana
sol i papar
1 žličica mljevene dimljene pečene paprike
3 češnja usitnjenog češnjaka
Priprema:
Krilca dobro operite pod mlazom hladne vode te ih osušite papirnatim ubrusom. U veću posudu stavite sve sastojke za marinadu i promiješajte ih pjenjačom. Dodajte jedno po jedno krilce te ga dobro prekrijte pripremljenom marinadom. Posudu stavite u hladnjak i pustite da stoji minimalno dva sata prije pečenja na roštilju. Pecite na krajevima rešetke, odnosno na vrlo laganoj vatri da se krilca dobro ispeku, a da ne izgore s vanjske strane zbog javorova sirupa i smeđeg šećera. Dovoljno je peći 10 minuta sa svake strane.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....