PLANOVI ZA VIKEND

Pileća krilca s vruće rešetke na ovaj način uspijevaju baš uvijek, peku se svega 20-ak minuta

 Berislava Picek/Cropix
Napravite slatko slanu marinadu s origanom i dimljenom paprikom pa krilca bacite na roštilj

Trebat će vam:

800 g pilećih krilca

Za marinadu:

4 - 5 žlica maslinova ulja

3 žlice javorova sirupa

25 g smeđeg šećera

50 ml crvenog vina

1 žlica balzamičnog octa

1 žlica rižina octa

50 g otopljenog maslaca

prstohvat suhog origana

sol i papar

1 žličica mljevene dimljene pečene paprike

3 češnja usitnjenog češnjaka

Priprema:

Krilca dobro operite pod mlazom hladne vode te ih osušite papirnatim ubrusom. U veću posudu stavite sve sastojke za marinadu i promiješajte ih pjenjačom. Dodajte jedno po jedno krilce te ga dobro prekrijte pripremljenom marinadom. Posudu stavite u hladnjak i pustite da stoji minimalno dva sata prije pečenja na roštilju. Pecite na krajevima rešetke, odnosno na vrlo laganoj vatri da se krilca dobro ispeku, a da ne izgore s vanjske strane zbog javorova sirupa i smeđeg šećera. Dovoljno je peći 10 minuta sa svake strane.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. prosinac 2024 09:32