PROBAJ OVO!

Pileća krilca u kombinaciji s mlincima i šalšom više su nego dobra ideja za današnji ručak

 Berislava Picek/Cropix/
Naša Slavica Šagolj spojila je naizgled nespojivo i kreirala ručak kojem se jedva čekamo vratiti

Trebat će vam:

500 g pilećih krilca
sol
kajenski papar
prstohvat čilija
prstohvat dimljene crvene paprike
sok limuna
grančica ružmarina
ulje

Za šalšu:

500 g rajčica
4 glavice luka
svježi bosiljak
sol
češnjak
maslinovo ulje

Za mlince:

100 g glatkog brašna
100 g oštrog brašna
100 ml mlake vode
prstohvat soli

Priprema:

Pileća krilca stavite u posudu i marinirajte začinima. Pustite da stoje sa strane. U dublju posudu stavite maslinovo ulje i luk isjeckan na kockice. Lagano dinstajte. Kada luk postane staklast, dodajte na manje kockice narezanu rajčicu i češnjak. Začinite solju. Lagano pirjajte dok umak ne postane kompaktan. Maknite s vatre i dodajte po želji svježe nasjeckanog bosiljka. Dok se kuhaju sastojci za šalšu, pripremite mlince. U posudu stavite obje vrste brašna i sol. Dodajte vodu uz miješanje. Zamijesite tijesto, pokrijte krpom i pustite da odmori pola sata. Razvaljajte na debljinu od 2 mm i pecite na dobro zagrijanoj tavi po minutu sa svake strane. Ako želite pravilan oblik mlinca, oblikujte ga kalupom. U dublju tavu stavite masnoću. Dodajte marinirana pileća krilca te ih dobro zapecite sa svih strana. Smanjite vatru i pustite da se još lagano peku u vlastitom soku. Po potrebi dodajte pilećeg temeljca ili obične vode. Pečena krilca možete na kraju začiniti svježim vlascem ili korijanderom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. prosinac 2024 09:01