Trebat će vam:
500 g pilećih krilca
sol
kajenski papar
prstohvat čilija
prstohvat dimljene crvene paprike
sok limuna
grančica ružmarina
ulje
Za šalšu:
500 g rajčica
4 glavice luka
svježi bosiljak
sol
češnjak
maslinovo ulje
Za mlince:
100 g glatkog brašna
100 g oštrog brašna
100 ml mlake vode
prstohvat soli
Priprema:
Pileća krilca stavite u posudu i marinirajte začinima. Pustite da stoje sa strane. U dublju posudu stavite maslinovo ulje i luk isjeckan na kockice. Lagano dinstajte. Kada luk postane staklast, dodajte na manje kockice narezanu rajčicu i češnjak. Začinite solju. Lagano pirjajte dok umak ne postane kompaktan. Maknite s vatre i dodajte po želji svježe nasjeckanog bosiljka. Dok se kuhaju sastojci za šalšu, pripremite mlince. U posudu stavite obje vrste brašna i sol. Dodajte vodu uz miješanje. Zamijesite tijesto, pokrijte krpom i pustite da odmori pola sata. Razvaljajte na debljinu od 2 mm i pecite na dobro zagrijanoj tavi po minutu sa svake strane. Ako želite pravilan oblik mlinca, oblikujte ga kalupom. U dublju tavu stavite masnoću. Dodajte marinirana pileća krilca te ih dobro zapecite sa svih strana. Smanjite vatru i pustite da se još lagano peku u vlastitom soku. Po potrebi dodajte pilećeg temeljca ili obične vode. Pečena krilca možete na kraju začiniti svježim vlascem ili korijanderom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....