RUČAK ZA PET!

Pileća mesna štruca lagana je verzija omiljenog jela i as iz rukava kada želite impresionirati neočekivane goste

Lagana i zdrava alternativa klasičnoj mesnoj štruci, ova verzija idealna je za sve prilike – od svakodnevnog ručka do svečanih večera

Trebat će vam:
500 g mljevene piletine
1 glavica luka, sitno nasjeckana
2 češnja češnjaka, protisnuta
1 mrkva, naribana
1 jaje
50 g krušnih mrvica
2 žlice mlijeka
1 žlica nasjeckanog peršina
1 žličica senfa
1 žličica slatke paprike
sol i papar prema ukusu
100 ml pasirane rajčice
1 žlica meda ili šećera

Priprema:
U velikoj zdjeli pomiješajte mljevenu piletinu, luk, češnjak, naribanu mrkvu, jaje, krušne mrvice, mlijeko, peršin, senf, slatku papriku, sol i papar. Miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Oblikujte smjesu u štrucu i stavite je u lim za pečenje obložen papirom za pečenje. U manjoj posudi pomiješajte pasiranu rajčicu i med ili šećer. Premažite štrucu ovom smjesom, ostavljajući malo za kasnije premazivanje. Zagrijte pećnicu na 180 °C i pecite štrucu 50 minuta. Nakon 30 minuta pečenja premažite je ponovno mješavinom rajčice i meda kako bi dobila lijepu glazuru. Izvadite štrucu iz pećnice i ostavite da odmori 5 minuta prije rezanja. Poslužite uz pire krumpir, salatu ili pečeno povrće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. studeni 2024 09:22