Priprema: 10 minuta • Kuhanje: 30 minuta • Porcija: 4
Trebat će vam:
700 g pilećih prsa bez kostiju i kože
sol
svježe mljeveni crni papar
žličica crvene paprike
4 žlice maslaca
1 žličica origana
1 žlica nasjeckanog svježeg peršina
2 režnja češnjaka
2 žlice maslinova ulja
400 g riže
200 g graška
1 luk
1 mrkva
200 ml pilećeg temeljca
zelena salata po želji
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200 °C. Pileća prsa začinite solju, paprom i 1/2 žličice paprike pa ostavite sa strane.
U maloj posudi pomiješajte 1/4 žličice paprike, otopljeni maslac, origano, peršin i protisnuti češnjak.
U tavi od lijevanog željeza zagrijte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Kad tava postane jako vruća, dodajte pileća prsa. Pržite dok ne porumene, minutu do dvije sa svake strane. Prelijte ih mješavinom maslaca s češnjakom. Stavite tavu u pećnicu i pecite 20-30 minuta, dok meso ne bude gotovo.
Dok se meso peče, u tavi na žlici maslinova ulja pirjajte usitnjeni luk pa dodajte mrkvu narezanu na kockice i grašak te podlijte s malo temeljca. Posolite i kuhajte na laganoj vatri.
Skuhajte rižu u posebnom loncu dok ne bude al dente pa je ocijedite i ubacite u tavu kad grašak bude pri kraju i dobro izmiješajte.
Izvadite meso iz pećnice pa prelijte s malo umaka od maslaca koji je ostao u tavi.
Poslužite uz rižu s povrćem i svježu zelenu salatu.