ŠTO KUHATI?

Pileća prsa u umaku od rajčice dobro se slažu uz gotovo svaki prilog, evo kako ih napraviti

 Tatiana Volgutova/Getty Images/istockphoto
Priprema gustog umaka od rajčice neće vam oduzeti previše vremena, a ovo jelo bit će dobra ideja za jednostavan ručak usred tjedna

Trebat će vam:

500 g pilećih prsa

1 žličica soli

1 žličica paprike

pola žličice papra

1 srednji luk

4 režnja češnjaka

1 žličica origana

350 ml umaka od rajčice

125 ml vrhnja

50 g parmezana

sol i papar

prstohvat šećera (po želji)

svježi bosiljak za posluživanje

Priprema:

Pileća prsa oštrim nožem pažljivo prerežite na pola tako da dobijete dva tanka odreska. Pokapajte maslinovim uljem i obilno začinite solju, paprom i paprikom s obje strane. Zagrijte veliku tavu na srednje jakoj vatri. Pecite piletinu 2-3 minute sa svake strane dok ne porumeni i bude pečena. Izvadite je iz posude i ostavite sa strane. U istoj tavi popržite usitnjeni luk, češnjak i origano na malo maslinova ulja dok ne omekšaju i ne zamirišu. Ulijte umak od rajčice i vrhnje. Začinite solju i paprom i ostavite da lagano kuha pet minuta. Umiješajte parmezan. Dodajte piletinu natrag u tavu zajedno sa sokom koji je ispustila i ostavite da se kuha još minutu ili dvije. Pospite bosiljkom i poslužite uz rižu i salatu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 13:40