Pileće oguljotine sa salsom od limuna i svježim komoračem

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 60 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 2 kg piletine s kosti
  • 600 g komorača
  • 300 g limuna
  • 3 dcl maslinova ulja
  • peršinov list, po želji
  • 1,5 l pilećeg temeljca
  • krupna morska sol

Priprema

1. korak

Piletinu blanširajte u kipucoj vodi nekoliko minuta te je potom premjestite u lonac sa pilećim temeljcem. Neka se kuha na laganoj vatri, ne dulje od sat i 45 minuta, ovisno o tvrdoći mesa.

2. korak

Za salsu ogulite limun, izrežite ga, iscijedite sok i pomiješajte ga sa sjeckanim peršinom, maslinovim uljem, solju i paprom. Komorač operite, narežite na mesoreznici na najtanje (ako nemate mesoreznicu pokušajte ga što tanje narezati nožem), pa ga servirajte s vrućom piletinom. Na kraju sve pospite s krupnom morskom soli.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. prosinac 2024 11:30