Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 60 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 2 kg piletine s kosti
- 600 g komorača
- 300 g limuna
- 3 dcl maslinova ulja
- peršinov list, po želji
- 1,5 l pilećeg temeljca
- krupna morska sol
Priprema
1. korak
Piletinu blanširajte u kipucoj vodi nekoliko minuta te je potom premjestite u lonac sa pilećim temeljcem. Neka se kuha na laganoj vatri, ne dulje od sat i 45 minuta, ovisno o tvrdoći mesa.
2. korak
Za salsu ogulite limun, izrežite ga, iscijedite sok i pomiješajte ga sa sjeckanim peršinom, maslinovim uljem, solju i paprom. Komorač operite, narežite na mesoreznici na najtanje (ako nemate mesoreznicu pokušajte ga što tanje narezati nožem), pa ga servirajte s vrućom piletinom. Na kraju sve pospite s krupnom morskom soli.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....