PILETINA ZA RUČAK

Pileći batci s čilijem, senfom, limunom i medom najbolje se slažu s rižom s graškom

 Ezumeimages/Getty Images/istockphoto
Piletinu pripremljenu na ovaj način poslužite uz rižu s graškom, a dodati možete i druge sastojke po želji

Trebat će vam:

700 g pilećih bataka

1 žlica crvene dimljene paprike

1 žličica čilija u prahu

1 žlica senfa

1 žličica češnjaka u prahu

2 žlice limunova soka

1 žlica meda

7 žlica maslinova ili drugog ulja po želji za marinadu

sol i papar

300 g riže

1 luk

1 šaka graška, graha ili drugog dodatka riži po želji

pileći temeljac ili voda za rižu

sol i papar

ulje

Priprema:

U velikoj posudi najprije pomiješajte dimljenu papriku, čili, češnjak u prahu, limunov sok, med, maslinovo ulje, senf, sol i papar. Sve dobro pomiješajte pa dodajte meso i dobro protresite kako bi marinada obložila svaki komad. Meso posložite u posudu za pečenje i pecite na 180 stupnjeva 30-ak minuta ili dok ne bude gotovo, ovisno o veličini bataka. Dok se piletina peče, u dubljoj posudi najprije pirjajte sitno sjeckani luk, dodajte rižu, kratko tostirajte pa dodajte temeljac ili vodu. Kuhajte 10-ak minuta, ubacite dodatke po želji i kuhajte dok riža ne bude gotova. Začinite po potrebi i poslužite uz piletinu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. prosinac 2024 18:27