Pileći gulaš

Chicken Stew with Biscuits -Photographed on Hasselblad H1-22mb Camera

Težina pripreme: lagano

Vrijeme pripreme: 60 min

Broj osoba: 2-4

Sastojci

  • 1 kg piletine
  • 50 dkg krumpira
  • kumin i kopar
  • 2 glavice luka
  • 3 rajčice
  • sol, papar, mljevena paprika
  • 2 mrkve

Priprema

1. korak

Pile očistiti, oprati i narezati na komade. Na masti popržiti nasjeckani luk i mrkvu narezanu na kolutiće. Posipati mljevenom slatkom paprikom i kuminom pa dodati narezano meso.

2. korak

Posoliti, zaliti vodom i pirjati na srednje jakoj vatri da meso upola omekša. Tada dodati krumpir narezan na kockice, nasjeckane rajčice i toliko vode da sve meso bude pokriveno pa kuhati da sve potpuno omekša.

3. korak

Zgotovljeno jušno jelo posipati nasjeckanim koprom i poslužiti uz salatu po želji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. prosinac 2024 02:12