Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 30 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- Maslinovo ulje ili maslac
- 1 kg pilećeg mesa (bijelo meso, karabatak)
- sol i papar
- 1-2 mrkve srednje veličine
- 1 veća paprika narezana na komadiće
- 4-5 kolutova svježeg ili konzerviranog ananasa
- malo kima
- prstohvat timijana
- 4 češnja češnjaka
- 3 srednje velika krumpira
- 300 ml pelata
- 2 čajne žličice kapara
- 1 ocijeđeni sok limete
- malo vode
- šačica crnih maslina (odkoštenih
Priprema
1. korak
Na širokoj tavi na malo maslaca ili maslinova ulja prepržite luk i češnjak. Kada postignu zlaćanu boju, dodajte meso koje ste prethodno začinili solju, paprom i maslinovim uljem.
2. korak
Kad je meso postiglo zlaćanu do smećkastu boju, dodajte sitno sjeckanu mrkvu, papriku i mladi krumpir te dodajte 1 do 2 dcl vode. Kuhajte dok ne omekša, 8-10 minuta.
3. korak
Kada je voda isparila, dodajte ananas, pelate, sok od limete,masline, timijan i kim te miješajte 3 do 5 minuta dok se svi sastojci ne prožmu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....