Priprema: 5 minuta • Kuhanje: 25 minuta • Porcija: 4
Trebat će vam:
4 pileća prsa srednje veličine
2 rajčice vrste šljivar
200 g mozzarelle
½ šake svježeg bosiljka
60 ml maslinovog ulja
60 ml balzamičnog octa
2 žlice meda
2 žličice Dijon senfa
1 žličica soli
½ žličice papra
2 šake rikule
½ krastavca
½ crvenog luka
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200°C. Pomiješajte maslinovo ulje, balzamični ocat, med, dijon senf, sol i papar. Ovu smjesu podijelite na pola; jedna polovica je za marinadu za piletinu, druga polovica se koristi kao preljev za salatu od rikule. Marinirajte piletinu najmanje 15 minuta. Rajčice i mozzarellu narežite na tanke ploške te svaku prepolovite. Izrežite široke, duboke proreze u piletini, zatim svaki komad pilećih prsa nadjenite narezanim rajčicama, mozzarellom i bosiljkom. Pecite piletinu 20-25 minuta. Dok se piletina peče, pripremite salatu tako da pomiješate rikulu, krastavac i usitnjeni crveni luk. Izvadite piletinu iz pećnice kada je potpuno pečena pa poslužite sa salatom prelivenom preostalim preljevom.