SJAJNA IDEJA

Piletina na ovaj način gotova je za manje od 20 minuta, poslužite je uz povrće kuhano na pari

 Berislava Picek/Cropix/
Za pripremu će vam trebati svega 19 minuta, a na zasitno jelo za cijelu obitelj potrošit ćete manje od 50 kuna

Trebat će vam:

500 g otkoštenih pilećih bataka i zabataka
350 g brokule
2 češnja češnjaka
1 žličica naribanog đumbira
2 žlice umaka od soje
ulje
1 žlica smeđeg šećera
1 žlica škrobnog brašna
2 žlice jabučnog octa
1 žlica sezama

Priprema:

Brokulu narežite na manje cvjetiće i stavite kuhati na paru. Piletinu narežite na trakice. U dublju tavu stavite ulje i dobro zagrijte. Dodajte piletinu i ispecitre sa svih strana. Dok se meso peče, u zdjelicu stavite naribani češnjak i đumbir, sojin umak, šećer, škrobno brašno i jabučni ocat. Izlijte na pečenu piletinu. Pecite par minuta da se sastojci sjedine. Dodajte brokulu i sezam. Dobro promiješajte i servirajte.

Vrijeme pripreme: 19 minuta
Utrošen iznos: 47 kuna

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. prosinac 2024 20:42