USUSRET USKRSU

Piletina s povrćem i gljivama

 Getty Images/iStockphoto
Poslužite sa šarenom lisnatom salatom u koju narežite i mladi luk.

Trebat će vam:

1 ili 2 pileta
6-8 krumpira
2-3 mrkve
300 g šampinjona
1 veća ili 2 manje glavice luka
4 češnja češnjaka
ružmarin
sol

Homemade Potato and Herb with Whole Chicken Read to Eat
Getty Images/iStockphoto

Priprema:

Piletinu posoliti. Povrće očistiti pa ga narezati na veće komade, a krumpir, ako je manji, ostaviti u komadu. Isto učiniti i s gljivama, prerezati ako su veće ili ih ostaviti u komadu ako su manje. Piletinu staviti peći u nauljenu posudu, a nauljiti malo i meso. Peći pile na 170-180 ºC te ga okrenuti i podliti s masnoćom od pečenja. Pola sata prije kraja pečenja oko pileta rasporediti posoljeno i blago nauljeno povrće i gljive. Ako želite, povrće možete posuti i mljevenom crvenom paprikom te dodati i neke druge začine koje volite, poput timijana, mažurana, ružmarina. Poslužite sa šarenom lisnatom salatom u koju narežite i mladi luk.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. prosinac 2024 02:51