KUHAJ KAO CHEF

Piletina u jogurtu sa začinima mogla bi biti vaš današnji ručak, poslužite je uz brzu salatu

 Marko Miscevic/Cropix
Piletina Maroko jedno je od najpopularnijih jela u Pojoda Nautic Clubu u kojem kuha chef Christian Misirača

Sastojci za 1 osobu:

2 pileća zabatka težine oko 250 g

sol

papar

mljevena crvena paprika

2 jušne žlice jogurta

0,03 l maslinova ulja

50 g crvene leće

1 čajna žličica koncentrata od rajčice

0,03 l maslinova ulja

1 mladi luk

prstohvat začina Harissa u prahu

prstohvat kumina u prahu

sol

par kapi limunova soka

lovorov list

2 lista salate

kriška limete za dekoraciju

Postupak:

Otkoštiti pileći zabatak te ga začiniti solju, paprom, mljevenom crvenom paprikom i jogurtom. Marinirati minimalno 20 minuta (ne predugo i ne više od dva sata jer poprima kiselkastu aromu).

Salata od crvene leće:

Crvenu leću staviti kuhati u vodu u koju smo dodali sol i lovor, pustiti da se raskuha te ju ocijediti. Budući da leća gubi na boji tijekom kuhanja, na malo maslinova ulja prepržimo koncentrat rajčice, umiješamo u leću, dodajemo sitno sjeckani mladi luk, sol, maslinovo ulje te začine Harisu i kumin. Ostaviti u hladnjaku da se ohladi.

Na vruću tavu stavljamo otkoštene marinirane zabatke, prvo s kožom prema dolje. Kada je piletina pečena, poslužujemo je sa zelenom salatom (putericom ili kristalkom). Leću možemo posložiti na list salate ili napraviti smotuljak. Ukrasiti kriškom limete.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. prosinac 2024 19:10