Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 40 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 2 luka
- 5 režnjeva češnjaka
- 1 veće pile
- 2 rebra lista celera
- 2 sušena čilija
- 1 konzerva pelata
- 3 jušne žlice sjemenki sezama (tostiranih)
- 1/2 čajne žlice mljevenih sjemenki kumina
- 1/2 čajne žlice mljevene crvene slatke paprike
- 1/2 čajne žlice mljevenih klinčića
- 1/4 čajne žlice mljevenog pimenta
- 2 kriške starog kruha, narezanog na kockice
- 2 lista lovora
- 40 g tamne čokolade (85% kakaa), nasjeckane
Priprema
1. korak
Pile izrežite na komade i posolite. Jednu glavicu luka sitno narežite pa propirjajte u širokoj zdjeli. Dodajte češnjak i komade piletine, dolijte vode dovoljno da pokrije piletinu. Na srednje jakoj vatri kuhajte dok ne zakipi, smanjite vatru i zatim kuhajte pola sata pokriveno.
2. korak
Nakon pola sata piletinu izvadite i stavite na stranu, s oko 1 dl kuhane tekućine prelijte cili papričice i ostavite ih desetak minuta. U kuhinjskom blenderu pomiješajte i usitnite pelate, sjemenke sezama, crvenu papriku, kumin, klinčić, piment, kruh, chili (ako ne volite ljuto, odstranite koštice) i ostatak tekućine od kuhanja. Narežite drugu glavicu luka, propirjajte je, dodajte smjesu iz blendera i lovorov list. Zajedno kuhajte desetak minuta na laganoj vatri a zatim piletini dodajte tekućinu u kojoj se meso kuhalo (ako je nemate dovoljno dodajte vode dovoljno da pokrije piletinu) te na kraju komadiće čokolade. Poklopite i kuhajte dalje na laganoj vatri 30-ak minuta. Dodajte soli i papra prema ukusu, sjemenke sezama i sjeckano lišće celera.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....