4 zabatka 50 g maslaca 5 jušnih žlica maslinova ulja sol i papar 150 g slanine 150 g šitake gljiva 10-ak kalamata maslina 3 češnja češnjaka lovorov list ružmarin majčina dušica 1 čajna žlica jabučnog octa tri srednja krumpira mljevena kajanska paprika 2 žlice pelata |
Na ulju i maslacu prepržite posoljene i popaprene zabatke da dobiju zlatnu boju i s jedne i s druge strane. Dodajte nasjeckanu slaninu i šitake gljive. Pirjajte dok se gljive u potpunosti ne ispeku. Dodajte odkoštane kalamata masline. Dodajte nasjeckani češnjak, lovorov list, sjeckani ružmarin, pelate i majčinu dušicu. Dodajte narezani krumpir i ljutu mljevenu papriku. Podlijte bijelim vinom i dodajte kap jabučnog octa. Pecite na 220 stupnjeva oko sat vremena.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....