![27294957](https://static.jutarnji.hr/images/slike/2024/12/02/k_27294957_640.jpg)
4 zabatka 50 g maslaca 5 jušnih žlica maslinova ulja sol i papar 150 g slanine 150 g šitake gljiva 10-ak kalamata maslina 3 češnja češnjaka lovorov list ružmarin majčina dušica 1 čajna žlica jabučnog octa tri srednja krumpira mljevena kajanska paprika 2 žlice pelata |
![Zagreb, 270218.
Jela od piletine.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2018/3/5/10/jela_piletina2-270218.jpg)
Na ulju i maslacu prepržite posoljene i popaprene zabatke da dobiju zlatnu boju i s jedne i s druge strane. Dodajte nasjeckanu slaninu i šitake gljive. Pirjajte dok se gljive u potpunosti ne ispeku. Dodajte odkoštane kalamata masline. Dodajte nasjeckani češnjak, lovorov list, sjeckani ružmarin, pelate i majčinu dušicu. Dodajte narezani krumpir i ljutu mljevenu papriku. Podlijte bijelim vinom i dodajte kap jabučnog octa. Pecite na 220 stupnjeva oko sat vremena.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....