![Zvonimir Sedlić, osnivač Nutrisa](https://static.jutarnji.hr/images/slike/2024/09/10/k_28513381_640.jpg)
Trebat će vam:
500 g svježeg boba maslinovo ulje 2 glavice luka 2 češnja češnjaka sol, papar, dimljena crvena paprika 2 žlice krušnih mrvica 50 ml bijelog vina 1 žlica nasjeckanog peršina 500 g svinjskog lungića |
![](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2017/5/8/15/bob-i-grasak3.jpeg)
Priprema:
Na zagrijanom maslinovom ulju popržite luk te dodajte protisnuti češnjak. Zatim dodajte bob, sol, crvenu dimljenu papriku i oko 1,5 dl vode te poklopite posudu i pirjajte na laganoj vatri oko 10 minuta. Krušne mrvice razmutite u vinu i umiješajte u bob te pirjajte još nekoliko minuta. Na samom kraju pospite peršinom. Na grill tavu stavite prethodno začinjen lungić i na laganoj vatri ispecite sa svih strana. Servirajte ga uz bob.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....