Trebat će vam:
600 g piletine, svinjetine ili junetine
1 luk
2 mrkve
1 manji komad celera
100 g graška
2 režnja češnjaka
100 ml vina
50 ml umaka od rajčice
2 žličice slatke mljevene paprike
2 žličice timijana
300 ml temeljca
vezica peršina
sol, papar
Priprema:
Meso nasjeckajte na kockice i najprije ga zapecite na tavi. Maknite meso pa na isto ulje dodajte sitno sjeckani luk i pirjajte dok ne postane staklast. Dodajte sitno sjeckanu mrkvu i celer, ubacite i sjeckani češnjak, kratko pirjajte pa dodajte vino. Kuhajte dok alkohol ne ispari, posljednjih 10 minuta dodajte i smrznuti grašak, a zatim umak od rajčice i temeljac ili vodu. Začinite. Pirjajte dok ne dobijete gusti umak. Maknite s vatre, dodajte sitno sjeckani peršin, prekrijte lisnatim tijestom, na vrhu napravite rupu i pecite oko 20 minuta do pola sata na 200 °C. Tijesto pred kraj pečenja možete posipati i topljenim sirom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....