Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 45 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- Za tijesto:
- 250 g brašna
- 1 žličica soli
- 2 prstohvata sjeckanog timijana
- 60 ml maslinova ulja
- 120 ml vrlo hladne vode
- Za nadjev:
- 300 g blitve
- 400 g ricotta sira
- 1 poriluk
- 2 režnja češnjaka
- 2 žlice maslinova ulja
- 3 jaja
- 3 žlice ribanog parmezana
- sol l papar
- muškatni oraščić
Priprema
1. korak
Zamijestie tijesto od navedenih sastojaka, oblikujte ga u kuglu i stavite ga u hladnjak na sat vremena. Narežite poriluk na kolutove, pa ga prodinstajte na maslinovu ulju. Blanširajte kratko blitvu, dovoljno joj je dvije do tri minute. Blitvu dobro ocijedite pa ju dodajte poriluku. Ostavite da se smjesa ohladi.
2. korak
Istucite jaja, umiješajte sir. Pomiješajte blitvu, poriluk sa sirom i jajima te začinite smjesu. Tijestom obložite namašten kalup, ulijte smjesu, pa višak tijesta prevrnite prema unutra. Pecite 40 minuta na 180 stupnjeva.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....