PROBAJ OVO

Pita od lisnatog tijesta sa svježim sirom, hrenom, mladim lukom, čvarcima ili šunkom

 Biljana Blivajs/Cropix
U ovom jelu vrlo lako možete iskoristiti ostatke sira s vrhnjem, hrena, mladog luka i šunke ili čvaraka

Trebat će vam:

1 pakiranje lisnatog tijesta

500 g svježeg sira

2 žlice kiselog vrhnja

1 manji komad korijena hrena

1 šaka svježeg vlasca

1 vezica mladog luka

malo čvaraka ili komadići šunke

Priprema:

Lisnato tijesto izvadite iz pakiranja i stavite u posudu za pečenje. Sa svake strane 1 centimetar od ruba zarežite nožem, ali pripazite da tijesto na rubovima ostane spojeno (ne želite dobiti okvir koji možete maknuti, već tijesto želite zadržati u jednom komadu). Tijesto ubacite u pećnicu na 220 °C i pecite 15-20 minuta ili dok se ne napuše. Kada je gotovo, izvadite ga i ohladite. U posebnoj posudi pomiješajte svježi sir, hren i kiselo vrhnje. Dodajte sitno sjeckani vlasac i pomiješajte. Sredinu tijesta razlomite žlicom te premažite svježim sirom. Mladi luk sa svih strana zapecite na jako zagrijanoj tavi i još topao dodajte na sloj svježeg sira. Sve zajedno dodatno pospite sitno sjeckanim vlascem i komadićima čvaraka ili sitno sjeckanom šunkom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. studeni 2024 13:01